dimecres, 21 de setembre del 2011

El món de la Interactivitat

Aquest és el meu primer vídeo que penjo, i us explicaré com ho he fet:
Primer de tot hem de copiar el seu codi embed o el codi d’inserció, un cop fet això hem de copiar-lo en l’apartat Edició de HTML del nostre blog, i finalment només cal que canviem width (ampla) high (altura) fins a arribar a la mesura que vulguem:


Edu3.cat



El vídeo que acabem de veure ens parla sobre l'evolució funcional dels ordinadors al llarg del temps i sobre la interactivitat.

Els ordinadors són, bàsicament, màquines per fer càlculs, però, amb el temps, han esdevingut màquines per comunicar-nos. Així com amb un llibre la informació apareix tota seguida, als ordinadors podem trobar informacions de diversos llocs connectades entre elles mitjançant els enllaços.
Aquest nou projecte de cercar informació diversa va ser creat per Vanner Bush a mitjans del segle XX. Volia millorar la comunicació científica fent servir el sistema de la ment humana, és a dir, operar per associacions d'idees. Finalment aquest projecte no es va poder portar a terme per la poca tecnologia de l'època.

Ted Nelson va crear un nou projecte anomenat "Xanadu" que es tractava d'una xarxa com l'actual d'Internet però 30 anys abans. Aquest projecta va fracassar però va donar lloc a importants innovacions com ara:

- Hipertext: un nou model de la informació relacionada.
- Hipermèdia: apart del text va incloure els sons les imatges i les animacions. Els elements es relacionen entre si mitjançant els enllaços, que tot plegat té forma d'una xarxa.


L'equip d'investigació de Douglas Englebart va fer una sèrie d'invents crucials com ara el del ratolí, que permetia una comunicació interactiva amb l'ordinador.
Als anys 90 van aparèixer els primers programes interactius com el CD-ROM que eren capaços d'emmagatzemar imatge i so. Tenien propòsits educatius, com per exemple, el CD-ROM del conegut pintor català Joan Miró. Encara que el que va tenir més èxit de tot van ser els videojocs.


La clau del sistema interactiu és la "interfície" que és el conjunt de grafismes i d'opcions que fan possible el diàleg entre la persona i l'ordinador. Així doncs, convida a interactuar i no només a mirar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada