Avui, 1 de Desembre, a classe de GTIC hem treballat els Mapes conceptuals. Serveixen per representar una imatge mental en la qual el text és una manera de representa la realitat, tot i que pot incorpora alguna emoció, però serveix per transmetre idees i conceptes.
Per a fer la pràctica d'un mapa conceptual hem utilitzat el programa CmapTools. Aquest és un software multi plataforma que serveix per crear mapes conceptuals mitjançant unes aplicacions escrites en Java. Permet el treball amb o sense connexió a la xarxa. És a dir, és una tècnica utilitzada per la representació gràfica del coneixement, de les idees... que relaciona els conceptes amb fletxes i utilitzant diferents figures geomètriques. És molt fàcil d'utilitzar i permet afegir col·laboradors, enviar els mapes per mail,etc.
Si voleu descarregar-vos el programa totalment legal i gratuït cliqueu aquí.
A continuació us deixo un tutorial bastant breu de com començar a utilitzar el Cmap Tools:
Una vegada hem començat a saber com funcionava el programa hem fet un exercici que es tracta de fer un mapa conceptual amb el Cmap Tools sobre el text següent:
Per Nadal tota la família es reuneix a casa l'avia Maria, ella fa el dinar per a tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres. Com que l'Àvia ja es gran, normalment l'ajuden els seus dos fills en Joan i el Marc.
En el dinar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: La Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que són fills del meu oncle Marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al llarg de l'any ja que ells no viuen a Barcelona com jo sinó que viuen a NewYork. Com sempre en arribar als postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li trenca una dent. tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista.
La meva germana, la Maria també ve al dinar, i aquest any ho fa amb el seu fil, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn ja que encara té 3 mesos.
El dinar comença puntualment a les dues del migdia i acaba sempre a la mateixa hora, a les 5 de la tarda.
I el resultat del meu mapa conceptual ha sigut aquest:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada